Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Focaccia med tomater og rosmarin
(4-6 brød)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 25-30 min.
Fryseegnet
Dej:
25 g gær
¼ l vand
3 spsk. olivenolie
150 g durummel
1 tsk. salt
¼ tsk. sukker
Pensling:
2 spsk. olivenolie
Topping:
1-2 fed hvidløg
3-4 kviste frisk rosmarin
1-2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
Sådan gør du:
  1. Dej:
    Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt olie, de 2 slags mel, salt og sukker. Ælt dejen grundigt igennem, og lad den hæve tildækket i 1 time.
  2. Ælt dejen igennem, og del den i 4-6 stykker. Form dem til runde eller ovale, flade brød, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, og lad dem hæve tildækket i ca. ½ time.
  3. Topping:
    Vask cherrytomaterne, og skær dem i halve. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i meget tynde skiver. Skyl rosmarinkvistene, og træk nålene af.
  4. Prik fordybninger i brødene med våde fingre, og tryk tomater, hvidløg og rosmarin ned i dejen. Stænk med lidt olie, drys med flagesalt og friskkværnet sort peber, og sæt brødene i ovnen ved 200 grader i 25-30 min.
Tips!
Du kan også presse dejen ned i en lille bradepande og bage den som ét firkantet brød, der siden kan skæres i aflange skiver til sandwich og toast.

Du kan også ælte dejen med koldt vand og kun 10 g gær. Lad den hæve koldt natten over.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge