Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
I Frankrig nydes de fine, lette briocher gerne til morgenkaffen eller som snack til eftermiddagste. Prøv selv at bage dem, enten som portionsboller eller som hele brød.
Franske briocher
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 2½ time
Bagetid: 20-40 min.
Fryse-egnet
(2 aflange brød eller 12 store portionsboller)
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader). Pisk æggene luf tige med sukkeret ogrør det sammen med gærvæsken.
  2. Tilsæt salt og mel – hold lidt af melet tilbage. Ælt dejen godt igennem og ælt det bløde smør i lidt ad gangen.
  3. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – det tager ca. 1½ time.
  4. Aflange brød: Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og form den til 8 lige store kugler. Læg 4 kugler ved siden af hinanden i hver sin smørsmurte sandkageform (1½ l) og lad dem hæve tildækket 1 time.
  5. Varm ovnen til 220 grader. Pisk æggeblommen sammen med en smule sukker og et par skefulde vand og pensl det på dejen.
  6. Klip et kryds i hver „bolle" og sæt brødene i ovnen 10 min. Skru ned til 180 grader og bag dem færdige ca. 20 min. Vend dem ud af formene og bag dem yderligere 5-10 min. – til de er gyldenbrune over det hele. Sæt brødene til afkøling på en rist.
  7. Portionsbriocher: Form en portion dej til 12 store og 12 små boller.
  8. Læg de store boller i smurte brioche- eller muffinforme. Tryk en fordybning i hver og læg de små boller i fordybningerne. Lad briocherne hæve tildækket ca. 1 time.
  9. Pensl med æggeblomme, pisket med sukker og vand, og bag briocherne midt i ovnen ved 220 grader i 15-20 min. Lad dem afkøle på en rist.
Tips!
1. Briocher smager lækkert nybagte eller ristede. Prøv dem med marmelade eller som tilbehør til ost, røget laks, andeleverpostej eller ristede svampe. 2. Smag evt. dejen til med fintrevet citron- eller appelsinskal. Tilsæt evt. rosi ner eller hakket mørk chokolade. 3. Bag minibriocher som kuvertbrød til en gæstemiddag – du får ca. 24 stk. af én portion dej.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri