Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Denne skønne chokoladelagkage har jeg netop serveret til en familiefødselsdag. Den er lagt sammen af saftige chokoladebunde, en sød/salt/syrlig karamelcreme og en overdådig chokoladecreme. Smagen er meget fyldig, så én kage var nok, selv om vi var 14 omkring bordet.
Fristende luksus-lagkage
Arbejdstid: 1½-2 timer
Køle/hviletid: 3-4 timer
Bagetid: 35-45 min.
Ikke fryse-egnet
Kagebunde:
350 g hvedemel
1 spsk bagepulver
¼ tsk salt
250 g sukker
200 g farin
4 æg
Karamelcreme:
200 g sukker
½ dl vand
2 spsk sirup
1 ½ dl piskefløde
50 g smør
1 tsk flagesalt
Chokoladecreme:
50 g smør
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Smør 2 springforme (22-24 cm) med smør og drys dem med lidt sigtet mel. Rør kakaoen sammen med kogende vand og rør cremefraiche i. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt. Halvér vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret.
  2. Rør smør, sukker med vanilje og farin godt sammen og rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt skiftevis melet og kakaovæsken og rør dejen jævn. Fordel den i de 2 forme og bag kagerne i ca. 35 min. Tjek med en tandstikker, om kagerne er gennembagte, og lad dem stå i formene 10 min., før de åbnes, og kagerne sættes på en rist.
  3. Kog sukker, vand og sirup til gylden karamel (8-10 min. ). Tag gryden af varmen og tilsæt fløde. Rør smør og cremefraiche i og tilsæt citronsaft og salt. Lad cremen afkøle og sæt den i køleskabet 2-3 timer.
  4. Hak chokoladen groft og læg den i en skål. Giv fløde og sirup eller honning et opkog og hæld ca. 1/3 over chokoladen. Lad det stå et par min. og rør derefter cremen jævn. Tilsæt resten af fløden ad to omgange og lad cremen afkøle til ca. 40 grader.
  5. Pisk smørret i cremen og lad den afkøle til stuetemperatur – sæt den ikke i køleskab! Del de 2 kager i 2 bunde hver og fór en ren springform med film. Smør en kagebund med chokoladecreme, læg den i formen og dryp et lag karamelcreme over.
  6. Smør en kagebund med chokoladecreme og læg den oven på karamellaget. Dryp med karamelcreme og gentag lagene – slut af med en kagebund. Dæk med film og stil kagen koldt et par timer eller natten over. Overtræk kagen med det sidste af chokoladecremen og drys med lidt flagesalt.
  7. Pynt kagen med 1 tsk flagesalt på toppen og evt. 75 g mandelflager eller hakkede mandler på siden.
Tips!
Bag bundene dagen før, og beregn god hviletid til de to cremer.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge