Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Frokostboller af koldhævet dej
(18 boller)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 12-25 timer
Bagetid: 20-25 min.
Fryse-egnede
1 liter vand
20 g gær
ca. 1¼ kg hvedemel
Drys:
Forslag til fyld:
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet med fuldkornshvedemel og salt. Tilsæt gradvist hvedemelet og ælt, til dejen er glat og blød. Det er lettest at ælte på en røremaskine. Dæk dejen til, og lad den hæve i køleskabet til næste dag (15-24 timer).
  2. Ælt dejen igennem på meldrysset bord, del den i ca. 18 stykker og form flade boller. Sæt bollerne på 2 bageplader og drys straks med solsikkekerner. Lad bollerne hæve 45 min. til 1 time. Da dejen er kold, tager det længere tid.
  3. Sæt bollerne i en 200 grader varm ovn med varmluft. Bag ca. 20 min., til bollerne lyder hult, når du banker på dem i bunden. Afkøles på en bagerist. Hvis bollerne skal fryses, lægges de lune i frysepose og indfryses straks.
  4. Servér bollerne med godt fyld og pålæg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge