Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Servér årstidens velsmagende frugter eller bær til lagkagen. F.eks. er blommer, brombær og æbler eller citrusfrugter, som klementiner og appelsiner særligt velegnede.
Sådan gør du:
  1. Ristede nødder: Læg hasselnødderne på bagepapir på en bageplade. Bag nødderne gyldne i ca. 10 min. ved 200 grader. Hold øje med nødderne, så de ikke bliver for mørke. Lad nødderne køle lidt af. Gnid de brune hinder af nødderne. Tag ¼ fra til pynt.
  2. Blend 75 g ristede hasselnøddekerner til meget fint mel i en foodprocessor. Si det igennem en grov si.
  3. Nøddebunde: Pisk æg, farin og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser eller røremaskine, til det er stift og skummende.
  4. Bland mel og majsstivelse med bagepulver. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber sammen med de blendede, ristede nødder.
  5. Hæld dejen i en smurt springform, og bag i ca. 20 min. ved 175 grader. Stik et træspyd i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl kagen på en bagerist, og flæk den til 2 bunde med en brødkniv.
  6. Fromage: Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  7. Kog sukker og vand til sirup.
  8. Tryk vandet ud af husblasbladene, og rør dem og vinen i sukkerlagen.
  9. Pisk æg og æggeblommer skummende. Hæld den varme sukkerlage med hvidvin i æggeskummet under kraftig piskning. Lad massen køle af i køleskabet og rør af og til, indtil den har samme konsistens som flødeskum. Vend letpisket flødeskum i fromagen.
  10. Saml lagkagen: Læg en bund i en lagkagering eller en springform beklædt med film. Hæld fromagen i, læg en bund over, og lad kagen stivne i ca. 2 timer. Kagen kan holde sig i flere dage i køleskab. Pynt fromagelagkagen med flødeskum, stykker af blommer og ristede nøddekerner.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falch

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri