Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tærter, pizza og madpandekager
Galette er en tærte bagt uden form, og den er ganske nem at lave. Der er både kylling, kartofler og kål i tærterne, så du kan sagtens servere dem som hovedret. Beregn en halv tærte pr. person.
Galette med kylling, spidskål og krydderurter
(2 tærter, 4-8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stege-/bagetid: 1 time
Tærtedej:
200 g hvedemel
½ tsk. groft salt
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
1 fed hvidløg
1+1 spsk. olivenolie
2-3 tsk. dijonsennep
Sådan gør du:
  1. Tærtedej:
    Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand.
  2. Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud til cirkler på ca. 24 cm i diameter. Læg dem på bagepapir, og sæt dem i køleskabet
  3. Fyld:
    Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og krydr dem med salt og peber.
  4. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Skrub kartoflerne, og skær dem i små stykker. Skær stokken ud af kålen, og snit den fint.
  5. Brun kyllingekødet i en dyb pande med olie i 3-4 min. Tag kødet op, tilsæt mere olie, og steg løgene i yderligere 1 min. Tilsæt kartofler, vend rundt, og tilsæt bouillon. Lad det koge igennem, til væsken næsten er kogt ind, og tilsæt kålen. Vend rundt, til kålen falder lidt sammen, og tilsæt fløde. Kog igennem i et par min., og tag panden af varmen. Smag til med sennep, friskhakkede krydderurter, salt og peber.
  6. Læg de 2 dejcirkler på en bageplade med bagepapir og fordél fyldet på dem, men lad en kant på 2-3 cm stå fri. Fold/kram dejkanten op omkring fyldet, og sæt pladen i ovnen ved 200 grader i 35-40 min.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge