Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Galopkringle
(10 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnet
500 g (ca. 8 dl) mel
1 spsk bagepulver
175 g smør
125 g (ca. 1½ dl) sukker
2½ dl mælk
75 g rosiner
Endvidere:
Sådan gør du:
  1. Bland bagepulver og kardemomme i melet. Findél fedtstoffet heri. Tilsæt sukker, pisk æggene sammen og kom dem i sammen med mælken. Vend sukat, syltet appelsinskal og rosiner i – dejen er meget blød, det skal den være.
  2. Form en stor kringle på bagepapir lagt på bagepladen med to spiseskee. Du kan eventuelt tegne kringlefiguren op på bagepapiret først. Pensl med æg og drys med tesukker og hakkede mandler.
  3. Bag kringlen ved 200 grader i ca. 20 min. – eller til den er lysebrun. Servér galopkringlen, mens den er nybagt og lun.
  4. Variation: Galopstang med rabarber: Tilbered dejen som ovenfor. Lad 300 g fintsnittede rabarberstængler mørne med 175 g sukker. Læg halvdelen af dejen ud til en stang, kom rabarberne på dejen og læg resten af dejen over. Tryk til i kanten, så fyldet ikke siver for meget ud. Pensl og drys som på galopkringlen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri