Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Gammeldags oksesteg m. rodfrugter
(4-6 personer)
Arbejdstid: 1 time.
Koge/stegetid: 3 timer
Ikke fryse-egnet
2-3 kviste frisk timian
¼ l vand
2-3 tsk majsstivelse
1-2 spsk balsamico
1-2 tsk farin
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Krydr kødet med salt og peber og brun det på en pande med smør eller olie. Læg kødet i en stegegryde eller i et dybt fad. Brun løgene på panden og læg dem ved kødet. Brun så rodfrugterne på panden, tilsæt hvidløg og timian og læg dem ved kødet. Kog panden af med vin og vand og hæld det ved kødet. Læg låg på (eller dæk med stanniol) og sæt retten i ovnen. Tænd på 150 grader og lad retten stege 2-2½ time. Tjek mængden af væde undervejs og tilsæt evt. vand.
  2. Tag kødet, løgene og rodfrugterne op og hold det varmt i ovnen. Si fonden over i en gryde og tilsæt evt. vand, så der er ca. ½ l væske. Skum fedtet af og kog det igennem. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med balsamico, farin, salt og peber.
  3. Skær kødet i skiver på tværs af kødtrådene og anret det med løg og rodfrugter. Servér med sovs og kogte kartofler eller kartoffelmos.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri