Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Lækkert hjemmebag med en vidunderlig appelsincreme i midten - den store krans tager tid at lave, men smager også skønt og rækker langt.
Gærkrans med appelsincreme
1 krans/16 stykker
Arbejdstid: 1 time 30 min.
Hævetid: 2 timer 20 min.
Bagetid: 40 min.
Fryse-egnet
Dej:
25 g gær
1 1⁄2 dl mælk
ca. 350 g hvedemel
100 g smør
3 spsk sukker
1⁄2 tsk salt
2 æg
Fyld:
1 spsk + 1 dl sukker
50 g smør
Glasur:
150 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Dej: Rør gæren ud i lun mælk (37 grader) og rør 150 g mel i. Dæk skålen og lad dejen hvile 20 min. Rør smør, sukker og salt cremet og rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt gærdejen og resten af melet (200- 250 g). Rør dejen godt igennem og hæld den ud på et meldrysset bord. Ælt dejen blød og smidig (ca. 5 min. – evt. på maskine) og læg den tilbage i skålen. Lad den hæve tildækket 20 min. og stil den så i køleskab 1 time.
  2. Creme: Vask appelsinerne og riv skallen fint. Pres saften ud i en gryde, tilsæt appelsinskal og 1 spsk sukker og lad det koge ind til ca. 1⁄2 dl (ca. 10 min.). Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en skål og tilsæt den varme appelsinsaft i en tynd stråle. Sæt skålen over en gryde med næsten kogende vand og pisk, indtil cremen tykner – det tager 8-10 min. Pisk smørret i cremen, hæld den over i en skål og stil den i køleskabet.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade ca. 20x60 cm. Smør appelsincremen på dejen og drys rosiner eller tranebær over. Rul dejen sammen som en lang roulade. Læg den som en krans på en bageplade med bagepapir og saml de to ender. Lad den hæve tildækket 20 min. Klip 16 dybe ridser i kransen og lad den hæve tildækket 20 min. mere. Tænd ovnen på 180 grader.
  4. Pensl kransen med sammenpisket æg og bag den midt i ovnen ca. 40 min. Flyt den forsigtigt over på en rist. Sigt flormelis 2 gange og rør det sammen med appelsinsaft. Fordel det over kransen og lad det stivne.
Tips!
Dejen rulles ud til en plade, smøres med appelsincreme, drysses med rosiner eller tranebær og rulles som en roulade...
Formes til en krans, der efter hævning klippes med en saks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri