Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fisk
Gran giver en fantastisk smag af jul og kan bruges i både det søde og salte køkken.
Gransyltede sild
4-6 personer
Arbejdstid: 25 min.
Trækketid for eddiken: 3 dage
Koge-/bagetid: 20 min.
Graneddike:
Sild:
1 dl vand
1 dl sukker
1 tsk. gransalt
Tilbehør: rugbrød og evt. smør
Sådan gør du:
  1. Graneddike:
  2. Blend grannåle og eddike grundigt i ca. 1 min. Læg låg på, og lad det trække i 3 dage – og gerne op til en uge. Si eddiken, og opbevar i køleskab.
  3. Sild:
  4. Tænd ovnen på 160 grader. Klip finnerne af sildefileterne, og krydr dem indvendigt med gransalt og peber. Luk dem, og læg dem på et stykke bagepapir i et ovnfast fad.
  5. Kog en lage af gran-eddike, vand, sukker og krydderier. Tag gryden af varmen, og tilsæt fintsnittet rødløg.
  6. Hæld den varme lage med rødløg over sildene, og sæt fadet i ovnen i 12-15 min., til sildene er 65 grader indeni.
  7. Servér sildene varme, lune eller kolde med rugbrød og evt. smør.
Tips!
Brug kun gran, der er 100 % økologisk/usprøjtet, og vær helt sikker på, at det enten er gran, lærk eller fyr. Brug ikke taks, der er et lille stedsegrønt træ/busk, som vokser i mange haver. Taks har blanke, bløde nåle, der ikke stikker, dufter ikke af harpiks og har ikke kogler. Rensning: Skyl enkelte granskud grundigt i koldt vand, og slyng dem tørre. Friske grannåle: Klip nålene af med en saks. Opbevar dem i en frysepose i køleskab i 2-3 dage, eller frys dem. Du kan også lave graneddike af tørrede grannåle: Fyld et sylteglas 2/3 med tørrede grannåle, og fyld op med eddike. Luk glasset, og stil det et mørkt sted i ca. 1 uge. Si eddiken.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge