Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehør
En dejlig gratin, der kan nydes som en selvstændig ret eller som tilbehør.
Gratin med kartofler og sølvbeder
(2-4 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stege/bagetid: 40 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 spsk hvedemel
¼ l mælk
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader og smør et ovnfast fad med smør eller olie.
  2. Start med sovsen: Steg løg og hvidløg bløde i en gryde med olie/smør og rør melet i. Varm igennem et par min. under omrøring og tilsæt mælken lidt ad gangen.
  3. Kog sovsen igennem under omrøring. Tilsæt laurbærblad og sort peber, skru ned og lad sovsen simre i mindst 10 min.
  4. Del sølvbeden i stilke og blade og skyl dem i koldt vand. Skær stilkene i mundrette stykker og snit bladene fint. Blancher dem i kogende, letsaltet vand: stilkene 4-5 min. og bladene med det sidste minut. Hæld det hele i et dørslag.
  5. Skær kartoflerne i skiver eller tern og bland dem med sølvbederne. Smag sovsen til med revet muskatnød, salt og peber og si den over grønsagerne. Vend rundt og fyld det i fadet. Drys med ost blandet med brød/rasp og sæt retten i ovnen ca. 20 min., til overfladen er gylden.
Tips!
Du kan også bruge rå kartofler: skræl dem, skær dem i skiver eller tern og kog dem næsten møre i letsaltet vand (5-10 min. – efter tykkelse).

Kog evt. lidt frisk rosmarin eller timian med i sovsen – eller vend lidt friskhakkede krydderurter i gratinblandingen, før den bages. Du kan også tilsætte lidt stegte baconterninger eller strimler af kogt skinke.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge