Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehør
Mornaysovs er en ostesovs. Den er udviklet i det 19. århundrede af en fransk køkkenchef, Joseph Voiron, hvis ældste søn var kok og hed Mornay. Retten her kan bruges som tilbehør til kød eller fisk eller være en ret i sig selv med en salat.
Gratineret kartoffelfad med mornaysovs
(2 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Bage/kogetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
Mornaysovs:
2 spsk smør
3 spsk hvedemel
½ liter mælk
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Fordel kartoflerne i et ovnfast fad.
  2. Mornaysovs: Smelt smør i en gryde og tilsæt melet. Pisk, til alt smørret er opsuget. Pisk mælk i lidt ad gangen, til blandingen er jævn.
  3. Kog ved svag varme i ca. 5 min. under jævnlig omrøring. Tilsæt halvdelen af den revne ost og smag sovsen til med muskatnød.
  4. Hæld sovsen over kartoflerne og drys med resten af osten. Bag i ovnen ved 200 grader, til kartoflerne er møre. Dæk evt. fadet med bagepapir, hvis det bliver for mørkt.
  5. Servér med salat og evt. brød.
Tips!
Mornaysovs kan evt. købes færdiglavet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri