Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Det grove brød mætter godt, og med enkelt frisk fyld er det en mager og supersund frokost for både store og små.
Grove baguetter
(8 portionsbrød/baguetter)
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 2 timer og 15 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnede
15 g gær
1½ tsk groft salt
ca. 500 g hvedemel
2 spsk sesamfrø
Sådan gør du:
  1. Rør smuldret gær ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet og yoghurten. Rør salt, rugmel, knækkede hvedekerner og solsikkekerner i væsken. Tilsæt derefter melet gradvist.
  2. Ælt dejen grundigt – den skal være fugtig og må ikke blive for tør. Kornene suger væske, mens dejen hæver. Lad dejen hæve 1½ time.
  3. Tril en pølse af dejen og form 8 aflange baguetter. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve ca. 45 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  4. Sæt bagepladen i midten af en 225 grader varm ovn. Bag ca. 20 min. Bank på bunden af en baguette. Den er færdigbagt, når det lyder hult. Lad baguetterne køle af på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri