Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Lav en uhyggelig lækker kage: Den 31. oktober er det Halloween. Det er oprindeligt en amerikansk skik der er kommet til Danmark. Børn klæder sig uhyggeligt ud og går fra dør til dør og siger "slik eller ballade", hvilket vil sige, de driller hvis de ikke får slik.
Halloween-lagkage med spøgelser
Bunde:
4 æg
250 g sukker
250 g hvedemel
100 g smør
Modellermasse:
3 blade husblas
2 spsk smør
4 spsk vand
500 g flormelis
Sådan gør du:
 1. Bunde:
  Pisk 4 æg skummende med 250 g sukker ca. 10 min. med en håndmikser. Bland 250 g hvedemel med 1 tsk bagepulver og 1 spsk stødt kanel.
 2. Drys blandingen i æggeskummet igennem en sigte. Tilsæt 100 g smeltet og afkølet smør og 100 g hakkede valnøddekerner.
 3. Fyld dejen i en springform. Bag den i en 175 grader varm ovn ca. 20 min., til den er gennembagt. Afkøl på bagerist.
 4. Flæk kagen og fordél 150 g abrikosmarmelade imellem de to bunde. Læg kagen på et fad.
 5. Modellermasse:
  Udblød 3 blade husblas i koldt vand. Knug vandet ud. Kom det i en skål med 2 spsk smør og 4 spsk vand. Smelt det sammen over vandbad. Rør 500 g flormelis i og ælt, til konsistensen er som modellervoks.
 6. Pak lufttæt i en plasticpose. Bliver massen for hård, kan den varmes blød i mikroovn. Rul halvdelen af massen ud i en cirkel mellem to stykker bagepapir. Hiv det ene stykke bagepapir af og vend overtrækket hen over kagen.
 7. Form 12 små spøgelser af resten af modellermassen. Smelt 50 g mørk chokolade i stykker over vandbad og rør, til det er tyktflydende. Kom det i en lille plasticpose eller sprøjtepose og sæt øjne og evt. mund på spøgelserne.
 8. Pynt kagen med figurerne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri