Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Her er en rigtig luksusudgave af romkugler med hjemmebagt chokoladekage og hjemmelavet romessens.
Hjemmelavede luksusromkugler
Ca. 24 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 30 min.
Fryseegnede
200 g smør
3 æg
200 g sukker
250 g hvedemel
2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
1½ dl mælk
Romessens:
1½ dl rom
1 stang vanilje
¼ dl vand
4 spsk. sukker
Romkugler:
4 spsk. marmelade
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kage: Skær smør og chokolade i små stykker, og kom dem i en skål. Smelt blandingen over vandbad. Rør æg og sukker sammen.
  2. Bland mel, kakao og bagepulver sammen.
  3. Rør den smeltede chokolade sammen med æggene. Sigt melblandingen i, og vend den rundt i æggemassen sammen med mælk og kaffe.
  4. Kom dejen op i et smurt, ovnfast fad (ca. 20 x 20 cm) eller en springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen ved 175 grader i 30 min.
  5. Lad kagen køle af på køkkenbordet, og stil den i køleskabet i et par timer.
  6. Romessens: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og den tomme stang i en lille gryde, og kog dem sagte med rom, vand og sukker i 5 min. Tag vaniljestangen op inden brug. Romkugler:
  7. Bryd kagen i små stykker.
  8. Smelt chokoladen.
  9. Ælt kagen med marmelade, smeltet chokolade og romessens (nemmest på røremaskine). Smag evt. massen til med ekstra rom efter smag.
  10. Tril kagemassen til store eller små kugler, og vend dem i krymmel, kokosmel eller hakket chokolade. Opbevar romkuglerne i køleskabet i en lufttæt beholder.
Tips!
Hvis du fryser romkuglerne, er det en god idé først at trille dem i krymmel, når de er optøet.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge