Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Honning/citronbidder
(8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 45 min.
Fryse-egnet
Kage:
225 g hvedemel
75 g smør
100 g farin
1¼ dl honning
1 æg
Citronsmørcreme:
100 g smør
100 g sukker
Pynt:
100 g flormelis
1-2 spsk citronsaft
Sådan gør du:
  1. Kom fintrevet citronskal i en gryde med citronsaft og smør og giv det et hurtigt opkog.
  2. Pisk æggene godt sammen med sukker og pisk citronsmørret i. Hæld det tilbage i gryden og varm det igennem under omrøring, til det tykner (ved ca. 70 grader). Det må ikke koge. Hæld det over i en skål til afkøling.
  3. Tænd ovnen på 180 grader. Sigt alle de tørre ingredienser sammen. Pisk smør og farin sammen og pisk honning, æg og kogende vand i. Vend melblandingen i dejen og hæld den i en smurt form (18x22 cm).
  4. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og vend den ud på en rist til afkøling.
  5. Flæk kagen i to bunde og læg dem sammen med citroncreme. Rør flormelis og citronsaft sammen til glasur og smør det over kagen. Del kagen i små firkanter og pynt evt. med jordbær.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri