Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Denne lagkage er proppet med julens krydderier og tørrede frugter. Servér kagen til te, kaffe eller som dessertkage.
Honninglagkage med tørrede frugter
1 lagkage
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Bunde (3 stk.):
100 g smør
3 æg
25 g sukker
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fyld:
Sådan gør du:
  1. Smelt honning, brun farin og smør sammen, og tilsæt fløde. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Smør 3 lagekageforme (22 cm i diameter) med olie. Tænd ovnen på 175 grader med varmluft.
  3. Pisk æggene med sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er skummende.
  4. Bland mel og kartoffelmel med krydderier og bagepulver. Drys blandingen igennem en si, og vend den i æggeskummet med en dejskraber. Tilsæt forsigtigt den smeltede honningblanding.
  5. Fordél dejen i formene. Bag kagebundene i ca. 15 min., til de er gennembagt. Stik et træspyd i bundene – der må ikke være rå dej på. Lad bundene afkøle på en bagerist.
  6. Fyld:
  7. Læg en bund på et kagefad, smør med halvdelen af abrikosmarmeladen, læg en bund ovenpå, og fordel resten af marmeladen på den. Læg en bund øverst. Lad evt. kagen trække 1 time.
  8. Pisk fløden til skum, og smør det i et jævnt lag over lagkagen, lige før servering. Drys med hakket appelsinskal og stykker af abrikoser, figner og dadler.
Velbekomme!
Foto: Line Falck/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri