Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fisk
Skaldyr serveres ofte som forret eller frokost, men kan sagtens fungere som hovedret sammen med lækkert tilbehør. Her har vi grillet 2 hele hummere, men du kan også bruge hummerhaler.
Hummer med bearnaise, blomkålssalat og kartofler
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 20 min. (når hummeren købes kogt)
Kødet er fryse-egnet
Saltkogte kartofler:
5 spsk fint salt
1 liter vand
Grønsager:
Bearnaisesovs:
Tilbehør: citronbåde
Sådan gør du:
  1. Læg hummerne på et bræt med rygskjoldet opad og flæk dem med en skarp kniv. Fjern mavesækken (den lille blære ved øjnene) og tarmen (en sort streng) i halen. Det grønne (lever) og koralrøde (rogn) smager godt.
  2. Knæk kløerne med en nøddeknækker eller ved at banke på dem. Det er rart at have en hummergaffel, som kan komme ind i alle kroge. Den behøves ikke, hvis man kun serverer den kødfulde hale.
  3. Kog kartoflerne med salt i ca. 20 min., til de er møre. Bland blomkål, citronsaft og persille.
  4. Bearnaise-sovs:
    Pisk æggeblommer, citronsaft og vand sammen i en skål over vandbad, til det er cremet. Pisk lidt af smørret i dråbevist og derefter resten. Smag til med salt, peber og estragon.
  5. Servér hummer med sovs, kartofler, blomkålssalat, salatblade og tomat- og citronbåde.
Tips!
Kogning af levende hummere:
Bring rigeligt vand med 3 spsk groft salt pr. liter i kog i en stor gryde. Vej hummerne og læg dem ned i det spilkogende vand (med hovedet først). Læg låg på. Beregn 5 min.s kogetid for en hummer på op til 500 g, og 1 minut mere for hver 100 g ekstra. Tag gryden fra varmen og lad hummeren afkøle i kogelagen i ca. 1 time. Skal hummeren opbevares i flere timer efter kogning, lægges den i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge