Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fjerkræ
Rigtig pekingand tager mange dage at lave. Her er en enkel måde at lave retten på. Man kan evt. udskifte de dampede pandekager med madpandekager.
Hurtig pekingand med pandekager og ris
(4 personer)
Arbejdstid: 1 time
Stege/kogetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
2 store stykker andebryst
Honninglage:
2 spsk honning
2 dl vand
Dampede pandekager: (mandarinpandekager) (8 stk.) Kan evt. købes færdiglavede som frostvare eller madpandekager.
250 g hvedemel
½ spsk koldt vand
Tilbehør:
1 glas eller en lille flaske hoisinsovs
evt. lidt grøn salat
Sådan gør du:
  1. Kog honninglagen sammen og kog andebrystet i lagen 2-3 min., så skindet trækker sig sammen. Tør skindet lidt af. Steg kødet i et ovnfast fad ca. 30 min. i en 180 grader varm ovn. Er skindet for lyst, skrues op til 200 grader.
  2. Dampede pandekager: Sigt melet i en skål. Hæld det kogende vand i lidt ad gangen og rør godt. Tilsæt derefter koldt vand. Ælt, til dejen er blød og glat. Lad den hvile mindst 30 min. ved stuetemperatur.

    Del dejen i 8 stykker. Læg hvert stykke på håndroden, rund dejen let og pres den flad med den anden hånd til en cirkel med en diameter på 10 cm. Pensl halvdelen af dejstykkerne med olie. Læg de andre stykker oven på de olierede overflader til i alt 4. Form hvert par så runde som muligt og rul dem ud i en lille smule mel til en diameter på 14 cm.

    Varm en tykbundet stegepande op, læg et par pandekager på ad gangen, og steg et par min., til der kommer lysebrune pletter. Vend dem og steg dem på den anden side. Når de begynder at pustes op, er de færdige. Tag dem af varmen, mens de er varme, og skil dem ad med fingrene til 2. Damp pandekagerne i wok eller dampgryde på en rist i 5 min., lige før de serveres.

    Sådan spises pekingand: Smør lidt hoisinsovs på pandekagen og læg et par stykker varmt andekød med sprødt skind på sammen med strimler af grønsager. Servér evt. med salat og ris.
  3. Sådan spises pekingand: Smør lidt hoisinsovs på pandekagen og læg et par stykker varmt andekød med sprødt skind på sammen med strimler af grønsager. Servér evt. med salat og ris.
Tips!
Pandekagerne kan laves dagen i forvejen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri