Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Denne grove krans er perfekt til brunch eller på søndagens morgenbord.
Hvedekrans med nutellafyld
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 25 min.
Fryse-egnet
Dej:
15 g gær
1 tsk salt
ca. 200 g hvedemel
Fyld:
125 g Nutella
Pynt:
1 æg
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt salt og de to slags mel. Rør dejen godt igennem til en klistret dej. Dæk skålen løst med film eller et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
  2. Slå dejen ned og lad den hæve ½ time mere. Vend dejen ud på et meldrysset bord og drys lidt mel over. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 25x50 cm.
  3. Smelt Nutellaen i en lille gryde ved meget svag varme eller i en skål i mikroovnen. Smør det på dejen, men lad de lange kanter være fri. Rul dejen sammen som en roulade og læg den som en krans på en bageplade med bagepapir. Knib samlingen sammen med fingrene og lad kransen hæve tildækket i 20-30 min.
  4. Varm ovnen op til 225 grader eller 200 grader varmluft. Pensl kransen med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker. Klip eller skær ridser i kransen med ca. 4 cm’s mellemrum, og bag kransen midt i ovnen 20-25 min.
  5. Sæt kransen til afkøling på en rist og nyd den lun eller afkølet.
  6. OBS:
    Jeg plejer ikke at anbefale specielle varemærker, men jeg har bagt denne krans både med Nutella og et andet lignende produkt – og opskriften duede kun med Nutella.
Tips!
Dejen kan også sættes i køleskab efter den første times hævetid og derefter hæve koldt. I så fald skal dejen bages inden for 1-3 dage.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri