Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Bag selv de varme hveder til store bededag. Her har vi bagt hvederne med kanelremonce i midten.
Hveder med kanel
12 stk.
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnet
500 g hvedemel
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk sukker
100 g smør
25 g gær
1 æg
Fyld:
Sådan gør du:
  1. Bland mel, salt, sukker og kardemomme i en skal og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Rør gæren ud i lun væske (mælk eller vand) i en anden skål og pisk ægget i. Alt de to blandinger sammen og lad dejen have tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
  2. Rør det bløde smør sammen med sukker og kanel.
  3. Vend dejen ud pa et meldrysset bord og fold den sammen et par gange. Rul dejen ud til en tyk plade og smør kanelremoncen pa. Rul dejen sammen til en roulade, del den i 12 stykker og form dem til boller. Læg bollerne i en lille smurt bradepande (ca. 24 x 30 cm) med 1-2 cm’s mellemrum.
  4. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse (til de hænger sammen), ca. 1 time. Stil evt. bradepanden over en gryde med kogende vand for at satte gang i hævningen.
  5. Sæt bradepanden i ovnen ved 200 grader og bag hvederne ca. 20 min. Lad dem afkøle pa en rist.
  6. Skil hvederne ad og flæk dem med en kniv. Rist dem sprøde i ovnen ved 250 grader i 5-10 min. (eller på en brødrister) og server med koldt smør og marmelade, ost eller pålæg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri