Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Den dejlige mandelbund er dækket af en blid og hvid chokolademousse, som er pyntet med marcipanroser samt et drys af kandiserede roser. Det er en kage til festlige lejligheder - f.eks. barnedåb eller konfirmation.
Hvid drømmekage
6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 12 min.
Stivnetid: 2-3 timer
Ikke fryse-egnet
Kagebund:
Chokolademousse:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Bund: Pisk æg og sukker godt sammen. Riv marcipanen på den fine side af råkostjernet direkte i æggemassen og pisk det sammen. Sigt melet i og vend det forsigtigt i.
  2. Smør en springform, 22 cm, godt – læg evt. bagepapir bunden. Kom dejen i og bag bunden ved 200 grader midt i ovnen i ca. 12 min.
  3. Lad bunden svale lidt og tag så både ring og bund af. Rengør ringen og sæt den om den bagte bund.
  4. Chokolademousse: Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem over vandbad. Tag gryden fra varmen. Pisk æggene, til de tykner let. Pisk fløden til skum. Vend lidt af flødeskummet i æggene og vend det herefter i chokolademassen. Vend resten af flødeskummet i chokoladen sammen med rom eller cognac.
  5. Fordel den letstivnede chokolademousse over bunden i springformen. Sæt kagen koldt nogle timer eller natten over, så chokoladen bliver helt stiv. Tag forsigtigt metalringen af – brug en lille kniv for at løsne kanten hele vejen rundt.
  6. Form marcipanblomster, det gøres nemt ved at udstikke små tynde marcipanplader (5 cm i diam) og vikle dem om hinanden som rosenblade. Drys også med kandiserede roser.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri