Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Krydr bøfferne med salt og peber og brun dem hurtigt på en varm pande med olie og smør. Tag dem af panden og lad dem afkøle.
  2. Rul butterdejen ud og del den i 4 rektangler (ca. 15x25 cm). Pensl dem med letpisket æggehvide, lad det tørre 5 min og pensl igen.
  3. Tør bøfferne i køkkenrulle og læg dem på dejen. Læg en skive gåseleverpostej og en tynd skive trøffel eller 1 lille tsk trøffelpasta ovenpå.
  4. Pak dejen omkring kødet, tryk samlingerne sammen med en gaffel og skær overskydende dej væk.
  5. Pensl pakkerne med æggehvide, stil dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem i køleskabet.
  6. Sauter finthakkede skalotteløg bløde og blanke i olivenolie. Tilsæt madeira og lad det koge næsten væk.
  7. Tilsæt fond og lad sovsen simre 20 min. Jævn evt. med sovsejævner og smag til med salt og peber.
  8. Hertil kan forberedes dagen før eller tidligt samme dag.
  9. Nytårsaften: Varm ovnen op til 220 grader. Pensl dejen med æggehvide og sæt pladen i ovnen ca. 18 min. (tjek evt. en af bøfferne med et stegetermometer; 55-60 grader = rød/rosa, 60-65 grader = let rosa/ gennemstegt).
  10. Varm sovsen igennem og pisk det kolde smør i umiddelbart før servering. Anret tournedos’erne på varme tallerkner med spinat og madeirasovs.
Tips!
1: Udelad evt. gåselever og/eller trøfler. De indbagte tournedos er også skønne „naturel“. Indbagt tournedos er ikke fryse-egnet. 2: Hvis man ikke synes, der er tilbehør nok i butterdej og spinat kan man servere kartofler til. Kog og pil 3/4 kg små kartofler dagen før og rist dem gyldne på en pande med smør før servering. Eller skær 3/4 kg store, skrællede kartofler i tynde skiver. Vend dem med 1 stort finthakket løg sauteret i 75 g smør, salt og peber og læg dem taglagt i et ovnfast fad. Dæk med smurt stanniol og bag kartoflerne møre ved 180 grader i ca. 45 min. Tag stanniolen af fadet og sæt dem i ovnen sammen med kødet ca. 20 min. –så overfladen bliver gylden.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge