Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Isbomben Alaska er overdådig, både når den laves i stort format, og når den serveres i portionsstørrelse.
Isbomben Alaska
(ca. 6 personer)
Arbejdstid: 1 time
Frysetid: 14 timer
Fryse-egnet
Browniebund (kan erstattes med 1 lagkagebund):
250 g smør
250 g hvedemel
1 knsp salt
4 æg
1 stang vanilje
Marengs:
160 g sukker
Sådan gør du:
  1. Bunde: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Bland mel med bagepulver og salt.
  2. Pisk æggene luftige med en håndmikser, tilsæt rørsukker og vaniljekorn og pisk endnu et par min. Vend smeltet chokolade/smør og melblandingen i æggene og fordél dejen i to smurte springforme (24 cm) foret med bagepapir.
  3. Sæt formene i ovnen ved 160 grader varmluft i 25-35 min. Tjek med en tandstikker, om dejen er gennembagt og stil formene på en rist 10 min. Løsn kagerne fra formenes kant med en paletkniv og åbn dem
  4. 1. Skær kagebunden til, så den passer som låg til en bombeform/skål (1 liter). Sæt formen i fryse-ren, så den er godt kold.
  5. 2. Fyld skålen med is, du kan gøre det på to måder: Den nemme: Lav kugler af 2-3 slags is og fyld dem i formen, så der opstår et tilfældigt mønster. Slå formen i bordet nogle gange undervejs, så du undgår luftlommer. Glat overfladen, dæk med kagebund og frysefilm og sæt formen i fryseren til næste dag (mindst 8 timer).
  6. Den klassiske: Lad én slags is blive lidt blød og fyld den i formen. Smør den ud, så den dækker hele formen, men danner et hul i midten. Sæt isen i fryseren i 2-3 timer. Gentag med én eller to slags is – frys et par timer efter hver is. Slut af med at glatte overfladen, lukke af med en kagebund og dække med film. Frys mindst 8 timer.
  7. 3. Dyp isformen i varmt vand og vend isbomben ud på et fad. Dæk med frysefilm og sæt isen i fryseren.
  8. 4. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser 2-3 min. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en blank marengs – det tager 4-5 min. Tilsæt majsstivelse og citronsaft.
  9. 5. Dæk isbomben fuldstændig med marengs med en palet el.lign. Lav et blødt mønster eller små toppe med skaftet af en teske eller lille kniv.
  10. 6. Gratinér bomben gylden med en gasbrænder eller i ovnen ved 250 grader og servér straks.
Tips!
Tip 1: Hvis du synes, at det er svært at smøre isen jævnt ud i formen, kan du pakke en mindre form/ skål (½-¾ liter) ind i film og presse den ned i isen, så den laver et stort hul. Frys et par timer. Fjern inderskål og filmen, fordél den næste bløde is i hullet og frys.

Tip 2: Hvis det skal være rigtig fint, kan du overhælde den færdigbagte bombe med varm spiritus (likør eller rom) og sætte ild til, så desserten står i flammer ved serveringen.

Tip 3: Tip: Du kan også lave små portionsbomber.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri