Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kold og overdådig islagkage, med bær, chokolade-topping og isvaffel.
Islagkage med chokoladetopping
8-10 stykker
Arbejdstid: 45-60 min.
Frysetid: ca. 6 timer
Islagkage med bær:
2 dl mælk
Topping:
50 g smør
Sådan gør du:
  1. Islagkage med bær:
  2. Mos bærrene let, og bland dem med revet skal og saft fra citronen. Blend blandingen til en puré. Hæld den gennem en sigte for at fjerne frøene fra bærrene, hvis du synes. Bland puréen med den kondenserede mælk.
  3. Pisk fløden til et blødt og luftigt skum, og vend bærpuré, mælk og vaniljeekstrakt i. Hæld isblandingen i en springform med en diameter på cirka 18 cm og med cirka
  4. 9 cm høje kanter. Bank forsigtigt formen ned i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Læg husholdningsfilm over formen, og sæt isen i fryseren i mindst 6 timer eller gerne natten over.
  5. Topping:
  6. Kom chokolade og smør i en gryde, og smelt det forsigtigt. Lad det køle lidt af.
  7. Tag islagkagen ud af fryseren, og tag den ud af formen. Læg den på et afkølet fad.
  8. Hæld den afkølede chokolade over isen (gem lidt til en kugle til isvaflen), og brug en ske eller en vinkelpalet til at fordele chokoladen, så den også løber lidt ned ad siderne. Her gælder det om at skynde sig, for chokoladen stivner hurtigt! Form en chokoladekugle midt på isen med den chokolade, du gemte, og drys med krymmel, inden chokoladen stivner.
  9. Sæt isvaflen over chokoladekuglen, hvis der er plads til den i din fryser. Ellers sætter du islagkagen i fryseren uden vaflen. Tag den ud, nogle minutter før den skal serveres, og sæt isvaflen på plads, hvis du ikke allerede har gjort det.
Velbekomme!
Opskrifter: Linda Lomelinos
Foto: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is'

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge