Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 125 grader.
  2. Tegn 3 cirkler på 3 stykker bagepapir på bageplader – brug en springform på ca. 20-22 cm som skabelon.
  3. Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt citronsaft og salt og pisk hviderne stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat og blank marengs.
  4. Pisk vaniljesukker i og fordel dejen i de 3 cirkler. Smør dem jævne med en palet, træk evt. lidt mønster med en gaffel og sæt pladerne i ovnen ca. 2 timer. Sluk ovnen, sæt lågen på klem og lad bundene tørre et par timer.
  5. Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Vend dem sammen med 100 g sukker, vand og 2 spsk citronsaft og giv dem et opkog under låg. Tag låget af og lad rabarberne koge møre – ca. 15 min. Rør af og til.
  6. Pisk æggeblommer, 2 spsk citronsaft og 50 g sukker sammen i en gryde og pisk over svag varme (eller vandbad), til det tykner – det må IKKE koge. Hæld cremen over i en skål og lad den afkøle.
  7. Hæld kompotten over i en skål og lad den blive helt kold.
  8. Pisk fløde og vanilje til skum. Vend æggeblommecremen i rabarberkompotten og vend flødeskummet i.
  9. Læg en marengsbund i en springform (skær den evt. lidt til) og fordel halvdelen af rabarbercremen på bunden. Fortsæt med marengs og creme og sæt kagen i fryseren min. 6 timer – og gerne natten over. Tag kagen ud af fryseren 20-30 min. før servering og anret den på et fad.
  10. Pynt med friske jordbær og evt. citronmelisse.
Tips!
Marengsdejen kan også bruges til marengsreder. Tegn små cirkler på bagepapir (8-10 cm i diameter) og smør dej ud i cirklerne. Form en hulning i hver cirkel med bagsiden af en ske. Bag rederne ved 125 grader i ca. 1 ½ time. Server dem med rabarbercreme eller fyld dem og frys dem. De kan også serveres med is og friske bær, citronmousse eller lign. Tips: Marengsdejen kan også bages som „kys“. Vend evt. lidt farve i marengsdejen og fyld den i en sprøjtepose. Sprøjt små toppe på en bageplade med bagepapir og bag dem ca. 1 time ved 125 grader. Lad dem tørre i den slukkede ovn med åben låge og opbevar dem i en kagedåse. Tips: Vend evt. 25 g hakket syltet ingefær i dejen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri