Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehørBagværk
Oprindeligt var brødet (Pane di Ramerino) et påskebrød, som blev bagt i Firenze allerede i middelalderen. Nu bages det dagligt i mange bagerier i Toscana, og det er meget populært.
Italiensk rosmarin- og rosinbrød
(1-2 brød eller 12 boller)
Arbejdstid: 45 min.
Trække/hævetid: 2 ¾ time
Bagetid: 15-30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
2 kviste rosmarin
4 spsk olivenolie
25 g gær
50 g sukker
2 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Overhæld rosinerne med kogende vand og lad dem trække, til de er bløde – mindst 30 min.
  2. Hæld rosinerne i en sigte og lad dem dryppe af.
  3. Læg rosmarinkviste i en gryde ed olivenolie og varm det stille op. Tag det af varmen og lad det afkøle.
  4. Rør gæren ud i lunkent vand (37 grader) og tilsæt sukker, salt, rosmarin, olie, rosiner og det meste af melet.
  5. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 1 ½ time.
  6. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og form den til 1-2 brød eller 12 boller.
  7. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 min.
  8. Varm ovnen op til 225 grader. Pensl brød eller boller med sammenpisket æg. Rids brødet på skrå og bollerne på kryds og sæt dem i ovnen 15 min. for boller og 25-30 min. for brød.
  9. Stil brød eller boller til afkøling på en rist og pensl dem evt. med en lage kogt af vand og sukker.
  10. Serveres til morgenmad, eftermiddagste eller som tilbehør til ost.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge