Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Nogle steder i Italien har man tradition for at bage brød med æg i til påske. Vi bringer her opskriften på skønne brød med et pift af anis og citron. Brug dem til brunch eller frokost i helligdagene!
Italienske påskebrød
8 portioner eller 1 krans
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2 ½ time
Bagetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
150 g sukker
25 g gær
1½ dl mælk
½ tsk salt
evt. ¼ tsk stødt anis
ca. 700 g hvedemel
Pensling:
Eller glasur:
100 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker grundigt sammen og tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft. Opløs
  2. gæren i lun mælk og tilsæt olivenolie, salt og æggemassen. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er blød, men ikke klistret.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Form den til en kugle og læg den i en oliesmurt skål. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve ca. 1½ time til dobbelt størrelse.
  4. Ælt dejen igennem og del den i 8 stykker. Form dem til smukke brød med ét hårdkogt æg i hver og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir.
  5. Eller del dejen i to stykker og rul dem ud til lange pølser. Sno dem sammen og saml dem til en krans. Lav åbninger mellem de to snoninger til de hårdkogte æg og læg kransen på en bageplade med bagepapir.
  6. Dæk brødene med et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve ca. 1 time.
  7. Pensl brødene med sammenpisket æg og sæt dem i ovnen ved 175 grader i ca. 20-25 min. Eller undlad at pensle brødene med æg; rør i stedet en tynd glasur af citronsaft og flormelis og pensl glasuren på brødene, når de er færdigbagte og endnu varme. Drys evt. med sukkerpynt og lad dem afkøle.
Tips!
Brug evt. farvede hårdkogte æg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri