Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
En sjov, svensk opskrift fra 1940’erne, som består af mørdej og marengsmasse, der rulles sammen og skæres i skiver, før de bages
Jitterbugsnegle
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 2 timer
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
(16-18 stk.)
Mørdej:
Fyld:
Endvidere (kan udelades):
Sådan gør du:
  1. Bland mel og flormelis og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med æggeblomme og koldt vand. Pak dejen ind og læg den i køleskabet mindst 1 time.
  2. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk, til massen er stiv og blank. Vend evt. majsstivelse og bær i marengsmassen. Rul dejen ud til et rektangel, ca. 25x40 cm, på et stykke bagepapir. Smør fyldet på og rul dejen sammen til en roulade ved hjælp af bagepapiret.
  3. Læg rouladen i fryseren i 1 times tid – så er den nemmere at skære i pæne skiver.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Skær den halvfrosne roulade i 16-18 skiver med en skarp kniv – skyl den evt. i koldt vand undervejs. Læg sneglene på bageplader med bagepapir og bag dem 18-20 min. Lad dem afkøle på en rist.
  5. Chokolade/myntejitterbugsnegle:
  6. Tilbered mørdejen, men erstat 50 g mel med kakao. Fortsæt som i opskriften uden majsstivelse og bær og smag evt. marengsmassen til med et par dråber pebermynteolie eller en lille håndfuld finthakkede mynteblade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri