Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Appelsinfromagen vækker søde minder, skriver John Price i sin opskrift. Desserten er speciel dejlig efter krydrede kødretter.

„Min bedstemor var fra dengang, hvor al tale om mad begyndte med „Man tager et sølvfad”. Bedste havde nu ikke noget sølvfad, men hun var en god kogekone. Når vi rigtig plagede, kom hun frem med sin appelsinfromage, her er hendes egen opskrift“
John Prices "Bedstes appelsinfromage"
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Stivnetid: 2 timer
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
200 g sukker
2 dl vand
5 blade husblas
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.
  2. Skær skrællen tyndt af de 3 appelsiner og skær den i strimler. Kog sukker og vand sammen og kom skallerne heri. Lad dem koge i 5 min. Tag dem op med en hulske.
  3. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede sukkerlage. Tag det fra varmen.
  4. Pres saften af alle appelsinerne. Hæld husblasvæden i saften.
  5. Pisk fløden til skum. Når blandingen er svalet og så småt begynder at tykne, vendes lidt af appelsinsaften i flødeskummet.
  6. Tilsæt derefter den afkølede saft (med husblas) i flødeskummet lidt ad gangen. Fordel i portionsglas eller i en skål. Pynt med de strimlede skaller samt lidt flødeskum før servering.
Tips!
Da der ikke er æg i denne fromage, bør man være opmærksom på, at der kun skal tilsættes lidt appelsinsaft ad gangen i flødeskummet – ellers lægger saften sig som et lag på bunden af serveringsskålen.
Velbekomme!
Opskrifter: John Price
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri