Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

FiskTærter, pizza og madpandekager
Laksepien, der serveres med en kold krydderurtedressing, tager sig godt ud på middags- eller frokostbordet. Skulle der blive lidt tilovers, kan retten med stort held lunes og serveres næste dag.

„Der kommer en dag, hvor man gerne vil se nogle gæster. Hvad skal man hitte på? Jeg foreslår en laksepie, som De får opskrift på her, og som De aldrig vil møde på nogen restaurant. Det skyldes nu ikke, at den er svær at lave, den egner sig blot bedre til at servere for en sluttet kreds“
John Prices laksepie
(4 personer til middag og 6 personer til frokost)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid, dej: 30 min.
Ovntid: Ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
250 g mel
1 knsp salt
1 lille kop vand (½ dl)
Fyld:
Krydderurtedressing:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Findel smørret i melet og bland vand og fløde i. Saml dejen. Lad dejen hvile koldt 1⁄2 time.
  2. Fyld: Skær halvdelen af laksen i så tynde skiver som muligt. Hak resten i blender eller foodprocessor sammen med champignoner, smør, fløde og hvidvin.
  3. Pisk æggehvider stive og vend dem i farsen. Krydr med salt, peber og revet muskat.
  4. Price bruger en springform, 22 cm i diameter. Tag 1⁄3 af dejen fra til låg. Rul resten ud og beklæd den smurte form med dejen.
  5. Kom halvdelen af farsen i formen og læg de tynde lakseskiver på. Slut med resten af farsen. Udrul resten af dejen til låg, som lægges på.
  6. Lav et lille mønster, hvis De er i humør til det. Skær nogle kryds i låget og læg spidsene tilbage. Pensl med æggehvide. Bag pien i en forvarmet ovn ved 225 grader i 40-45 min.
  7. Krydderurtedressing: Rør de finthakkede krydderurter med cremefraiche. Vend agurketerningerne i og smag til med citronsaft, salt og peber.
  8. Pien serveres varm med den kolde krydderurtedressing og citronbåde til.
Velbekomme!
Opskrifter: John Price
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri