Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Prøv denne særlige 'jordbærpizza' bestående af fyldig briochedej og cremet græsk yoghurt. Det er sommerpizza som du aldrig har sagt det før.
Jordbærpizza med bricohedej og græsk yoghurt
6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2-3 timer
Bagetid: 20 min.
Dej:
100 g sukker
¾ dl mælk
15 g gær
1 æg
ca. 300 g hvedemel
½ tsk. groft salt
Fyld:
400-500 g jordbær
Pynt: friske mynteblade
Sådan gør du:
  1. Vask appelsinen, riv skallen, og pres saften. Hak appelsinskal og sukker sammen i en foodprocessor eller hurtighakker, og tag 3 spsk. fra til drys.
  2. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader), og tilsæt æg, smør, appelsinsukker og appelsinsaft. Rør melet i lidt ad gangen, tilsæt salt, og ælt dejen blank og smidig.
  3. Form dejen til en kugle, og læg den i en stor skål smurt med smør. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend dejen ud et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker. Klap eller rul dem ud til cirkler (22-24 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Smør yoghurten på dejcirklerne, men hold 1-2 cm kant fri.
  6. Skyl og tør jordbærrene. Nip haserne af, og skær bærrene i skiver eller kvarter. Fordél dem på yoghurten, og drys appelsinsukkeret over.
  7. Bag pizzaerne i ca. 20 min. – til dejen er gylden og gennembagt. Skær dem i smalle snitter, og pynt med friske mynteblade. Nyd dem lune eller ved stuetemperatur.
Tips!
Du kan lade dejen hæve i køleskabet natten over; brug da kold mælk og 8-10 g gær.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge