Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Søde sager og drikke
Det er værd at holde liv i de gamle, klassiske opskrifter som frugtgrød med jordbær og rabarber. Her har grøden fået et drys med sprødt og smukt hyldeblomstsukker.
Jordbær/rabarbergrød
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Tørretid: ca. 1 døgn
Kogetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
500 g jordbær
3 dl vand
et drys sukker
Hyldeblomstsukker:
50 g sukker
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær bladene af rabarberne og skær dem ud i stykker på ca. 1 cm. Kog dem møre i vand i ca. 5 min. sammen med en flækket vaniljestang og sukker.
  2. Skyl jordbærrene og pil bladene af dem. Del store bær i mindre. Kog jordbærrene med rabarberne i ca. 5 min. (samlet kogetid ca. 10 min.) og fjern vaniljestangen.
  3. Rør kartoffelmel eller jævningspulver med koldt vand. Rør det i den kogende grød og tag den straks af varmen.
  4. Grøden må ikke koge, når der er tilsat jævning med kartoffelmel, da den så vil blive „lang”.
  5. Jævnes grøden i stedet med majsstivelse, skal den koge 2-3 min. for ikke at få „melsmag”.
  6. Smag til med sukker. Hæld grøden i en skål og drys med lidt sukker, så den ikke får skind.
  7. Hyldeblomst-sukker:
  8. Pil blomsterne af hyldeskærmene og blend halvdelen med sukker. Tilsæt citronskal og resten af blomsterne.
  9. Lad hyldeblomstsukkeret tørre i et jævnt lag på et stykke bagepapir på en bakke til næste dag. Læg et stykke bagepapir løst hen over. Når det er tørt, hældes det på et syltetøjsglas.
  10. Brug hyldeblomst-sukkeret som drys på jordbær/ rabarbergrøden og servér med fløde eller mælk.
Velbekomme!
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri