Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
En sommerlig tærte med masser af friske jordbær og med både en chokolade- og en jordbærcreme på sprød bund.
Jordbærtærte med chokolade
1 tærte til 8-10 personer
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Tærtedej:
200 g hvedemel
¼ tsk salt
Chokoladecreme:
Jordbærcreme:
200 g flødeost
2 spsk flormelis
Pynt:
500 g friske jordbær
Sådan gør du:
  1. Bland mel, flormelis og salt sammen og hak det kolde smør i – brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med koldt vand og form den til en tyk plade. Sæt den koldt 1 times tid.
  2. Giv fløden et stille opkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i og lad blandingen afkøle. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og bag den blindt i 10 min. (se tips). Fjern bagepapiret og fyld og bag tærtebunden sprød i ca. 10 min. Stil den til afkøling.
  4. Rør chokoladecremen igennem, smør den ud på tærtebunden og stil den koldt. Pisk flødeosten igennem, så den er fri for klumper. Pisk flormelis og vaniljekorn/-sukker i og tilsæt de hakkede jordbær. Fordel det over chokoladecremen og stil tærten koldt.
  5. Skyl jordbærrene, tør dem godt og fjern haserne. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp halvdelen af jordbærrene i chokoladen og stil dem til afkøling. Læg jordbærrene på tærten med chokoladen opad og pynt med mynteblade.
Tips!
At bage blindt betyder, at man lægger et stykke stanniol eller bagepapir med tørrede bønner el. lign. som vægt på dejen for at undgå, at den skrider under bagningen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri