Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Søde sager og drikke
Jordbær og pistacie er så godt sammen.
Jordbærtærte med pistaciecreme
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 25 min.
Linsedej:
500 g mel
200 g smør
1 æg
Pistaciecreme:
100 g flormelis
2 æg
Pynt:
700 g jordbær
Sådan gør du:
  1. Kom alt til linsedejen i en foodprocessor, undtagen æggene. Kør, til det ligner sand. Kom derefter først det hele æg i, og kør, og derefter de to æggeblommer, og kør dejen sammen.
  2. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30-60 min.
  3. Forvarm ovnen til 170 grader. Rul dejen ud med en kagerulle. Beklæd en smurt tærteform (ca. 25 cm i diameter) med linsedejen, og prik med en gaffel i bunden. Sæt den i køleskabet i ca. 10 min.
  4. Lav cremen imens: Bland smør, flormelis og mandelmel i en foodprocessor eller blender. Tilsæt pistaciemasse og æggene. Pisk cremen ensartet.
  5. Fordél cremen i den kolde tærtebund, og bag den i ovnen i ca. 15 min., skru derefter ned til 150 grader, og bag videre i 10 min. Lad kagen køle helt af.
  6. Skyl jordbærrene forsigtigt, og befri dem fra stilkene. Lad dem tørre.
  7. Fordél jordbærrene på tærten med toppen opad. Skær evt. store bær over, og læg dem ned.
  8. Lun forsigtigt abrikosmarmeladen i en gryde, så den bliver flydende. Pensl jordbærrene med abrikosmarmeladen. Hak pistacienødderne groft, og drys dem over tærten.
Velbekomme!
Foto: Columbus Leth / Opskrift: Mai Knauer

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri