Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Man kan let give hverdagsretter et julet twist med f.eks. varme krydderier, typiske decembergrøntsager eller frugter. Her gælder det frikadeller med et strejf af jul.
Julefrikadeller med råkost
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 12-15 min.
Frikadeller:
75-100 g grønkål
1 tsk. groft salt
1 æg
75 g mel
Råkost:
1-2 æbler
3-4 spsk olivenolie
Tilbehør: evt. groft rugbrød
Sådan gør du:
  1. Frikadeller:
  2. Pil løget, vask appelsinen, og rib grønkålen. Skær dem i grove stykker (fjern kerner i appelsinen), og hak dem i en foodprocessor. Tilsæt kød og salt, og kør med pulseknappen, til det samler sig. Tilsæt æg, mel og krydderier, og kør igen med pulse-knappen. Rør øl i til passende konsistens, og lad farsen hvile i køleskab, mens du forbereder salaten.
  3. Råkost:
  4. Skær kålhovedet i både, og skær stokken ud. Snit kålen fint, evt. på et mandolinjern. Skræl herefter rødbederne, og riv dem.
  5. Vask æblerne, udkern dem, og skær dem i tynde skiver.
  6. Pisk appelsinsaft, æblevineddike og olie sammen, og krydr med salt, peber og evt. sukker. Vend dressingen sammen med kål, rødbeder og æble.
  7. Skær et tyndt låg af granatæblet ved at ridse gennem skallen hele vejen rundt. Løft låget af, og rids granatæblets skal i 4-6 både ved at følge de gule hinder. Bræk stykkerne fra hinanden, træk den tynde hinde af kernerne, og skub kernerne ned i en skål.
  8. Skyl persillen, og hak den groft.
  9. Rør evt. lidt mere øl i farsen, hvis den er blevet for fast. Form farsen til 16-18 frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie. Skru lidt ned, og steg dem færdige i 4-5 min. på hver side.
  10. Smag salaten til med salt, peber og evt. lidt sukker. Anret i en skål, og drys med granatæblekerner og hakket persille. Servér med de friskstegte frikadeller, og giv evt. rugbrød til.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri