Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Her er en dejlig julekringle formet til en krans med fyld af marcipan, korender og syltet appelsinskal. Vi har sat lys i, så ligner den næsten den smukke Luciakrans, som Luciabruden har på til Luciaoptoget.
Julekrans med marcipanfyld
Arbejdstid: 40 min.
Hævetid: 1 time og 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
2 dl mælk
1 tsk sukker
1 tsk fint salt
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
Pensling:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren og rør den ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i og tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme. Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen godt.
  2. Tilsæt klatter af smør og arbejd dem ind i dejen. Dejen skal hænge sammen, men skal være lidt blød. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse. Rør fyldet sammen.
  3. Rul dejen ud i et stykke på ca. 45x30 cm. Smør fyldet ud på dejstykket og tril det sammen til en roulade. Saml til en krans på et stykke bagepapir på bageplade.
  4. Lad kransen efterhæve 30 min. Pensl med æg og drys godt med perlesukker over den. Bag i midten af ovnen ved 175 grader ca. 45 min., til den lyder hult, når man banker på den.
  5. Lad kransen afkøle på bagerist. Lav 4 huller til lys, sæt lysmanchetter i og pynt med sløjfer.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri