Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Det er både nemt og lækkert at lave årets juleskum selv. Og så kan du også bruge de smage og farver, du selv allerbedst kan lide. Her har vi for eksempel brugt hindbær og lakrids.
Juleskum
(ca. 80 stk.)
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: 5 min.
Tørretid: 2 timer
Ikke fryse-egnede
ca. 100 g flormelis
10 blade husblas
200 g sukker
evt. 2 tsk lakridspulver
Sådan gør du:
  1. Sigt ca. halvdelen af flormelissen ud i en lille bradepande eller en firkantet form (ca. 18 x 26 cm).
  2. Læg husblasbladene ét ad gangen i en stor skål med koldt vand.
  3. Kog sukker og vand eller saft til en lage, der måler 110 grader (målt med et sukkertermometer). Tag gryden af varmen.
  4. Knug vandet af husblassen og smelt den lidt ad gangen i den varme sukkerlage. Tilsæt evt. lakridspulver og evt. farve.
  5. Pisk massen på højeste hastighed i en røremaskine eller i en stor skål med en håndmikser, til den er tyk og klistret (ca. 5 min.). Bred skummassen ud i bradepanden – det er nemmest, hvis du breder den helt ud til kanterne, så den kan klistre fast. Glat overfladen og sigt flormelis over.
  6. Lad massen tørre i et par timer ved stuetemperatur. Løsn massen fra kanterne af formen og vend den ud på et bræt. Skær den i passende stykker med en pizza- eller dejskærer og vend dem i sigtet flormelis. Opbevares i fryseposer.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri