Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Dolmer er pakker af kål med fyld. Ordet kommer af det tyrkiske ”dolme”, der betyder at pakke noget ind. I det tyrkiske køkken er det populært at pakke ind i syltede vinblade. Fyld i en dolmer kan være ris, kødfars, fisk eller grønsager med krydderurter og krydderier.
Kåldolmere med oksekød og lun kartoffelsalat med peberfrugt
4 personer
Arbejdstid: 1 time
Stege-/kogetid: 45 min.
Kødet er fryse-egnet
600-700 g hakket oksekød
1 tsk stødt cayennepeber
Lun kartoffelsalat med rød peberfrugt:
50 g smør
1 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Skær den grove stok af de store kålblade. Kog bladene i ca. 5 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
  2. Fyld:
    Ælt kødet med krydderier og ost. Fold 8 dolmere eller pakker (se tips her på siden). Læg dem i et ovnfast fad med en anelse vand i bunden. Dæk det til og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min., til kødet er gennemstegt.
  3. Kartoffelsalat:
    Kog kartoflerne i ca. 15 min. i letsaltet vand, pil dem og skær dem i skiver. Smelt smør i en gryde og steg løg og peberfrugt ved svag varme, til de er møre. Krydr med eddike, sukker, salt og peber og tilsæt kartoflerne. Lad dem varme igennem, til de er møre. Servér kåldolmere med lun kartoffelsalat
Tips!
Sådan pakker du farsen ind i kål:
Fordél fyldet på midten af et eller to forkogte, bløde kålblade. Pak bladene sammen omkring fyldet til en lille pakke. Læg sammenføjningerne nedad i et ovnfast fad.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge