Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Abrikoser blandet med chili, ingefær og hvidløg udgør fyldet i denne rullesteg. Servér stegen med salat og brød eller mere traditionelt: sovs, kartofler og grønsager.
Kalkunrullesteg med abrikos og chili
3-4 personer
Arbejdstid: 45-60 min.
Koge/stegetid: 45-60 min.
Fyld:
1-2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
  1. Overhæld abrikoserne med kogende vand og lad dem blive bløde.
  2. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Rens chilien og hak den fint. Skræl ingefæren og hak den fint. Riv skallen af citronen. Skyl og hak koriander eller persille.
  3. Dryp abrikoserne af og snit dem fint.
  4. Sautér skalotteløgene bløde i olivenolie og tilsæt hvidløg, chili, ingefær og abrikoser. Varm det igennem under omrøring og tag gryden af varmen. Tilsæt citronskal og krydderurter og smag til med salt og peber.
  5. Flæk kalkunbrystet på den flade led uden at skære helt igennem. Rids evt., hvor kødet er tykt, og bank kødet med håndroden eller en kødhammer, så det bliver nogenlund lige tykt over det hele. Drys med salt og peber og fordél fyldet på kødet. Rul det tæt sammen og bind med snor.
  6. Brun rullestegen på alle sider på en varm pande med olivenolie eller smør. Læg stegen i en lille bradepande, krydr med salt og peber og sæt den i ovnen ved 200 grader i 35-40 min. (se boks). Pak kødet ind og lad det hvile i 20 min.
  7. 7. Servér kødet varmt med kartofler og grønsager eller en fyldig salat med kogt korn eller ris. Afkølet smager det skønt med brød og grøn salat.
Tips!
Du kan hælde lidt vin og/eller bouillon i bradepanden under stegningen, hvis du gerne vil lave sovs.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri