Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
En eksklusiv lækker menu
Kalvetyndsteg med indbagte grønsager og kapersmarinade
4 personer
Arbejdstid: 1 time
Stege/bage/kogetid: ca. 1 time
Ingredienser:
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
Indbagte grønsager:
Kapersmarinade:
Sådan gør du:
  1. Steg: Dup kødet tørt med køkkenrulle. Rids fedtet i tern. Brun det på alle sider på en varm pande i smør og olie. Krydr med salt og peber.
  2. Læg det brunede stykke kød i et ovnfast fad, stil det i midten af ovnen og tænd den på 150 grader. Sæt et stegetermometer i midten af stegen. Steg, til kernetemperaturen er 60-65 grader for svagt rosa og 65-68 grader for gennemstegt. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i 15 min. Skær den i tynde skiver på tværs af kødfibrene.
  3. Indbagte grønsager: Skær kartoflerne ud på størrelse med tynde pommes frites. Kog kartoflerne i letsaltet vand 12-15 min. Tilsæt selleri og gulerødder, skåret i stykker ligesom kartoflerne de sidste 5 min. Hæld kogevandet fra. Krydr med salt og peber og bland med persille.
  4. Rul butterdejen ud på et meldrysset bord til et stykke på ca. 40x25 cm. Pensl hele dejen med det meste af ægget og lad det tørre i 5 min.
  5. Læg grønsagsblandingen på dejen og pak den ind. Pensl med resten af ægget på toppen. Læg pakken på en bageplade med bagepapir og bag den i en 200 grader varm ovn ca. 20 min., til den er sprød og gennemvarm.
  6. Rør marinaden sammen.
  7. Servér tynde skiver af kød med indbagte grønsager og kapers- marinade.
Tips!
Kalvetyndsteg er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri