Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
En sprød småkage til kaffe eller te er lækkert, især når den er nybagt. Men at bage småkager tager tid, så her er i stedet en stor ”småkage”, som man kan brække små stykker af, som man har lyst.
Kæmpe småkage
Arbejdstid: 20 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 10-15 min.
Kagen kan opbevares i kagedåse eller lufttæt beholder.
Dejen er fryse-egnet.
200 g hvedemel
ca. 2 spsk piskefløde
Pensling: 1 æg
Drys: perlesukker og mandelflager
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør, mel og vaniljekorn – evt. i en foodprocessor. Tilsæt flormelis og tryk dejen sammen med æg og fløde. Tryk dejen lidt flad, drys med lidt mel og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  2. Rul dejen ud på bage- papir og læg den på en bageplade. Stik den ud med kanten af en tærteform (24 cm i diameter), så den får en bølget kant. Pensl kagen med æg og drys med perlesukker og mandelflager.
  3. Sæt bagepladen i midten af en 200 grader varm ovn og bag i ca. 12 min., til den store ”småkage” er let lysebrun i kanten. Lad den køle af på en bagerist.
  4. Bræk stykker af kagen og nyd dem som småkager, f.eks. til kaffe eller te.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri