Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Bagels får den seje krumme, fordi de koges, inden de kommer i ovnen. Disse er bagt med både rug- og hvedemel, rosiner og kanel.
Kanelbagels med rosiner
10-12 stykker
Arbejdstid: 50 min.
Hævetid: 1½ time
Kogetid: 4 x 2 min.
Bagetid: 18 min.
Dej:
25 g gær
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
Fyld:
75 g rosiner
Pynt:
1 æg
1 knsp. salt
3 spsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader). Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen smidig og elastisk i 5-10 min. Tilsæt rosiner og evt. lidt mere mel – dejen skal være temmelig fast.
  2. Form dejen til en kugle, og læg den i en skål smurt med olie. Dæk med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  3. Slå dejen ned, og lad den hæve i ca. 15 min.
  4. Vend dejen ud på et mel-drysset bord, del den i 10-12 stykker, og form dem til boller. Stik pegefingeren gennem midten af en bolle, og sving dejringen rundt om fingeren som en hulahopring, til hullet er ca. 3 cm. stort.
  5. Læg dejringen på en bage-plade med bagepapir, og gentag med alle bollerne. Lad dejringene hæve tildækket i 15 min. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  6. Sæt en stor gryde vand over at koge. Læg 2-3 bagels i gryden ad gangen, og kog dem i ca. 1 min. på hver side – lidt længere, hvis du foretrækker en meget sej krumme. Tag dem op med en hulske, dryp hurtigt af på et stykke køkkenrulle, og læg dem tilbage på bagepladerne.
  7. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl bagels med æg, og drys med kanelsukker.
  8. Sæt pladerne i ovnen i 15-18 min. Afkøl bagels på en bagerist.
Tips!
Du kan lade dejen hæve i køleskabet natten over og fortsætte fra trin 3 næste morgen.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv og Kim Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge