Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Kanelstang med kagecreme
(2 stænger á ca. 10 stykker)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 30 min.
Fryse-egnet
Dej (til 2 stænger):
125 g smør
2½ dl mælk
50 g gær
3 æg
50 g sukker
½ tsk salt
ca. 650 g hvedemel
Kagecreme (til 1 stang):
2 spsk sukker
2 dl mælk
Endvidere:
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret og tilsæt mælk. Lad det blive 37 grader varmt. Smuldr gæren ud i en skål, rør den ud med lidt af væsken og tilsæt så resten.
  2. Rør æg, sukker, kardemomme og salt i. Tilsæt melet lidt ad gangen (hold lidt tilbage) og ælt dejen igennem, til den er glat og smidig.
  3. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 30 min. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og del den i to stykker.
  4. Pisk æggeblommerne sammen med sukker, majsstivelse og vaniljesukker i en gryde. Tilsæt mælk og kog cremen igennem under omrøring. Hæld den i en skål til afkøling.
  5. Læg den udrullede dej (ca. 25x45 cm) på en bageplade med bagepapir. Fordel den kolde creme ned langs midten af dejstykket og drys stødt kanel over cremen. Fold dejen sammen over fyldet og lad stangen hæve 30 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med perlemelis (hvis der ikke skal bruges glasur).
  7. Bag stangen ved 200 grader i ca. 20 min. og lad den afkøle på en rist. Pynt evt. med glasur rørt af flormelis og 1-2 spsk kogende vand.
Tips!
Snit evt. siderne af dejstykket i strimler og flet dejen hen over cremefyldet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri