Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Det bliver en stor portion, men opskriften er nem med 1 pakke smør og 1 pakke farin. Halvér evt. opskriften, og husk da, at kogetiden kan være kortere.
Karameller med chokolade og salt
(ca. 125 stk.)
Arbejdstid: 60 min.
Kogetid: 60-85 min.
Ikke fryse-egnede
250 g smør
1-2 tsk flagesalt
Overtræk:
200-250 g mørk chokolade
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smør et stykke bagepapir med olie og læg det i en firkantet form (ca. 20 x 30 cm) eller to mindre forme.
  2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt farin, fløde og sirup. Giv det et opkog under omrøring. Skru ned til middelvarme og lad blandingen koge (uden omrøring), til temperaturen er 122- 124 grader (massen har store, seje bobler på hele overfladen). Hvis du ikke har et termometer, kan du prøve at slippe en teskefuld masse ned i en skål med iskoldt vand – det skal blive en fast og sej kugle.
  3. Tag gryden af varmen og del det evt. i to portioner. Rør vaniljesukker eller lakridspulver i massen med et piskeris og hæld massen i den forberedte form. Lad massen sætte sig ved stuetemperatur (2-3 timer).
  4. Vend karamellen ud på et bræt og skær den i passende stykker – tril dem evt. til kugler til guldkarameller.
  5. Temperér chokoladen (se hvordan på side 12-13). Dyp karamellerne i chokolade, dryp dem af og sæt dem på bagepapir. Drys med flagesalt eller guldstøv og lad dem tørre.
Tips!
Du kan lave karamellerne uden chokolade: Drys evt. massen med flagesalt og lad den stivne.
Drys evt. lidt friskkværnet sort peber eller stødt chili på karamellerne sammen med saltet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri