Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Karamel/valnøddetærte
(1 tærte, 8-10 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Koge/bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
1 spsk sukker
1 knsp salt
Fyld:
250 g sukker
1 spsk citronsaft
1 knsp salt
Overtræk:
11⁄4 dl piskefløde
1 spsk smør
Sådan gør du:
  1. Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Tilsæt smør i små stykker og kør, til det bliver en grynet masse. Saml dejen med vand og sæt den i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm’s tykkelse og læg den i en tærteform. Stil den i køleskab i min. 30 min. Prik bunden med en gaffel og bag den ved 200 grader i ca. 20 min.
  2. Smelt sukker på en pande. Tilsæt fløde, citronsaft og salt og rør rundt, til massen koger jævnt. Vend nødderne i og hæld det i den bagte tærtebund. Lad tærten afkøle helt.
  3. Giv fløden et opkog og hæld den over den hakkede chokolade. Rør, til det er jævnt og blankt og rør smørret i. Bred chokoladecremen ud over valnøddetærten og stil den køligt – min. 1 time.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri