Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Saftige cupcakes med masser af lækre kirsebær. Hører du til dem, der kan lide kirsebær sammen med chokolade, kan du udelade limefrugten og vende 75 g hakket mørk chokolade og 1-2 spsk. mælk/fløde i dejen, inden du bager kagerne.
Kirsebærcupcakes
12 stk.
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 20 min.
500 g kirsebær
125 g smør
125 g sukker
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
Creme:
Sådan gør du:
  1. Skyl og tør kirsebærrene. Tag de 12 flotteste fra til pynt. Udsten resten, og skær dem i kvarter. Tag ca. 1 dl bær fra til kirsebærcreme.
  2. Vask limefrugten, riv skallen fint, og pres saften.
  3. Pisk smør og sukker cremet, og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt limeskal, limesaft og vaniljesukker.
  4. Sigt mel sammen med bagepulver, og tilsæt salt. Vend melet i dejen, og pisk den hurtigt igennem.
  5. Vend kirsebærrene i dejen, og fordél den i 12 smurte eller forede muffinforme – de skal være næsten helt fyldt.
  6. Bag kagerne midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. – tjek med en trætandstikker, om kagerne er gennembagte. Lad dem stå i formen 2-3 min., og tag dem så ud til afkøling på en rist.
  7. Hak den ene dl gemte kirsebær, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  8. Creme: Pisk flødeost cremet med sigtet flormelis, og rør kirsebærrene i.
  9. Pisk æggehviden stiv, og pisk flormelis i lidt ad gangen, til det bliver glat marengs. Vend marengsmasse og flødeostecreme sammen, og tilsæt evt. lidt rød farve.
  10. Fyld cremen i en sprøjtepose, og pynt kagerne. Sæt et helt kirsebær i toppen og servér.
Tips!
Opbevar kagerne ved stuetemperatur og cremen i køleskabet – og pynt umiddelbart før servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri