Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

I stedet for brødfars kan du fylde kalkunen med pillede løgbåde og friske krydderurter og bage brødfarsen ved siden af i et smurt ovnfast fad.
Klassisk kalkunsteg med brødfars
8 personer
Arbejdstid: 1½-2 timer
Kryddersaltning: 1 døgn
Koge/stegetid: 3 timer
50 g smør
½ flaske hvidvin
Saltlage:
5 l vand
Brødfars:
2 fed hvidløg
3 stilke bladselleri
50 g smør
2 æg
Sådan gør du:
  1. Bland ingredienserne til lagen og kog den, til salt og sukker er helt opløst. Afkøl lagen helt.
  2. Rens kalkunen indvendigt og fjern evt. fjerrester. Læg kalkunen i en stor gryde eller en dobbelt frysepose med lagen og sæt den i køleskabet i 1 døgn.
  3. Brødfars: Pil og hak løg og hvidløg. Rens bladsellerien og skær den i små tern. Sautér løgene bløde i smør og tilsæt hvidløg og bladselleri. Sautér under omrøring i 5 min. og tag gryden af varmen.
  4. Smuldr brødet ned i løgblandingen og krydr med fintrevet citronskal, finthakket salvie, salt og peber. Rør æggene i.
  5. Tag kalkunen op af lagen og tør den med køkkenrulle ind- og udvendigt. Fyld brødfarsen i kalkunen og luk med kødnåle. Bind lårene sammen med kødsnor og sæt kalkunen i en smurt bradepande.
  6. Vask løgene, skær dem i kvarte og læg dem ved kalkunen. Gnid bryst og lår med smør. Brun kalkunen i ovnen ved 250 grader i ca. 20 min. Tag den ud og skru ned til 170 grader.
  7. Læg et stort stykke stanniol dobbelt og form det, så det kan dække hele kalkunens brystparti. Pensl det med olie og læg det på kalkunen (med olien mod skindet). Hæld vin og bouillon i bradepanden, sæt den i ovnen og steg i ca. 2 timer. Tjek med et stegetermometer. Centrumstemperaturen i kalkun skal være 70 grader i brystkødet og 75 grader i lårene.
  8. Pak kalkunen ind i stanniol og viskestykker. Lad den trække i 30 min.
  9. Si fonden fra bradepanden over i en gryde og skum fedtet af. Kog den igennem, jævn den til sovs og smag til med citronsaft, salt og peber.
  10. Servér kalkunen med f.eks. tranebærsovs og ovnbagt græskar eller kartofler og smørsauterede rosenkål.
Tips!
Du kan evt. findele brødet i en foodprocessor, før du rører det i farsen
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri