Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Den helt rigtige kanelstang med både vaniljecreme og kanelremonce. Smager ekstra godt nybagt og lun.
Klassisk kanelstang
1 stor stang, ca. 12 stykker
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: mindst 1 time
Bagetid: 20 min.
Dej:
20 g gær
1½ dl vand
1½ spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
ca. 250 g hvedemel
Kagecreme:
2 spsk. sukker
1 æg
2 spsk. majsstivelse
Remonce:
100 g sukker
1 spsk. stødt kanel
Pynt:
125 g flormelis
1-2 spsk. vand (kogende)
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader), og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg. Rør melet i væsken, og rør dejen sammen. Tilsæt smør, og ælt dejen blank og smidig – gerne på maskine. Lad den hæve tildækket i ca. 30 min.
  2. Kagecreme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.
  3. Læg den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, og giv det et opkog.
  4. Pisk ægget sammen med vaniljesukker og majsstivelse i en skål. Pisk den varme mælk i. Hæld det tilbage i gryden, og kog det igennem under piskning. Hæld cremen i en skål, drys overfladen med sukker, og lad den afkøle.
  5. Rør remoncen sammen.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord, klap eller rul den ud til et firkantet stykke (ca. 15x45 cm), og læg den på en bageplade med bagepapir.
  7. Smør remoncen på midten af dejen, og lad de 2 langsider stå fri. Fordél kagecremen oven på remoncen.
  8. 8. Fold langsiderne ind mod midten, så de overlapper hinanden. Klip lodrette snit ned i dejen med 2-4 cm’s mellemrum, og fold de klippede snit skiftevis til den ene og den anden side (se foto på side 21). Lad stangen hæve tildækket i 30-45 min.
  9. Pensl stangen med sammenpisket æg, og sæt den midt i ovnen ved 225 grader (200 grader varmluft) i 18-20 min. Afkøl på en bagerist.
  10. Rør sigtet flormelis til glasur med kogende vand, og dryp den over kanelstangen.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri