Annonce

Få spændende, glade og hyggelige artikler samt nemme og lækre madopskrifter til både hverdag og fest. Du får også spændende og unikke tilbud. Sendes fredag og søndag.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i fingerlunkent vand (ca. 40 grader) og tilsæt sukker. Lad blandingen stå en halv times tid, til den skummer.
  2. Tilsæt salt, olie og sigtemel og derefter hvedemelet gradvist.
  3. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
  4. Lad dejen hæve ca. 1 time og 30 min. Tril 10 lange pølser à 25-28 cm. Form dem til ringe på et melstrøet bord og tryk enderne godt sammen. Lad dejringene efterhæve 30 min.
  5. Bring en stor gryde med vand i kog. Kog dejringene 2-3 stykker ad gangen i 2 minutter, så de hæver.
  6. Tag dem op med en hulske og læg dem tilbage på bagepapir på to bageplader.
  7. Pensl med æg og drys evt. med birkes eller sesamfrø. Bag bagels straks i en 225 grader varm ovn med varmluft i ca. 15 min., til de er pænt gyldne i farven og lyder hult, når man banker på dem i bunden.
  8. Lad bagels-ringene køle af på en bagerist. Hvis de skal fryses, er det bedst at lægge dem i fryseposer, mens de stadig er
Tips!
Bagels er ringformede boller, der oprindeligt er jødiske og meget typiske for New York. De er kommet til USA med emigranter fra Sydtyskland og omegn. Nogle sprogforskere mener, at ordet bagel stammer fra det gammeltyske ord „boug“, der betyder ring eller armbånd. I USA kan man få mange varianter af surdejs-, fuldkorns-, sesam- og grovbagels med mange slags fyld.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge